Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

WEB https://fatimazehraakihl.meb.k12.tr
Adres : Balcalı Mah. Mithat Özsan 2. Sk. Fatma Zehra Kız Anadolu Imam Hatıp Lısesı Blok No 1 Sarıçam / Adana
VİZYON : Karakter eğitimi ile beraber kariyer eğitimi de vermek.
MİSYON : Milli ve manevi değerlerine sahip, onurlu ,değişime kendinden başlayan , gelişen ve değişen dünyada ; uluslararası eğitim standartlarını benimseyerek, akademik düzeyi ve sosyal bilinciyle fark oluşturan bir gençlik yetiştirmek.
BAŞARILAR : Hedeflerimiz: • Adil, karşılıklı saygıya inanan ; ahlaklı yaşam, hoşgörü ve kişisel disiplin ilkelerine bağlı, • Birden fazla dil öğrenerek farklı kültürlerin ve bakış açılarının sunduğu zenginlikten daha çok yararlanan, • Zihnen , bedenen ve ruhen kendilerini geliştirip, dengeli bireyler olarak yüksek öğrenimden itibaren yaşam boyu öğrenmeyi devam ettirebilen, • Çevre sorunlarına duyarlı ve doğanın korunmasına önem veren, • Sorumluluk sahibi, insiyatif kullanan , başladığı işi bitiren , dürüst, cömert, takım çalışması yapabilen, demokratik lider niteliklerine sahip bireyler yeiştirmek. • Gelecek Çocuklarımız,Onların donanımlı ,çağdaş,kültürlü ve özgüveni yüksek bireyler olarak büyümelerini istiyoruz.Bunun için donanımlı bir okulla yola devam etmek velilerimizin geleceğe dair ümitlerini yeşertiyor.

Öğretim Şekli :Tam
Yabancı Dil : İngilizce ve Arapça
Servis : Tüm merkez ilçelerden taşıma imkanı vardır.
Ulaşım : Adana´nın her yerine servis imkanı, Çukurova Üniversitesi´ne giden her türlü otobüs ve dolmuş ile ulaşım kolaylığı.
Yerleşim Yeri : Balcalı Yerleşkesi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkez, İl 10 Km
Kontenjan Bilgileri : 9. SINIFA MERKEZİ SINAVLA 120 KİŞİ ALINACAKTIR.
Sportif Etkinlikler : VOLEYBOL, SATRANÇ, HENTBOL, BASKETBOL, TEKWANDO
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK-4006/4007, eTWINNING. ULUSLARARASI KANGURU MATEMATİK OLİMPİYATLARI
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : ERASMUS PLUS